A kedvezményezett neve: Balkány Város Önkormányzata

A projekt címe: Kerékpárút fejlesztése Balkány és Biri települések között

A szerződött támogatás összege: 284 124 582 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

 

 

A projekt tartalmának bemutatása:

 

A projekt keretében- konzorciumként Balkány és Biri települések részvételével Balkány és Biri települések között épült kerékpárút,csatlakozva Biri belterületén meglévő kerékpárúthoz.

A projekt keretében 2.830,91 m kerékpárút kiépítése valósult meg. A megvalósuló szabvány kerékpárút az érintett terület kényelmes, biztonságos és közvetlen kerékpározhatóságának lehetőségét fogja biztosítani.

A projekt keretében megvalósuló kerékpárút biztosítja a települések kerékpáros baráttá válását. Elősegíti a témakörben kitűzött célok elérését, mint a közlekedésbiztonság, környezetbarát fenntartható közlekedésarányának növelése, a térség komplett kerékpáros hálózatának létrejöttét, turizmus fejlődését, környezetvédelem zajterhelés csökkenését, lakosság egészségügyi állapotának javulását, mobilitás javulását.

A fejlesztés eredményeként javul a helyi munkaerő mobilitása, a munkahelyek kerékpáros megközelíthetősége. Biri lakossága számára elérhetőbbé válik Balkány települése által nyújtott közszolgáltatások, sportolási és kikapcsolódási lehetőségek illetve gazdasági lehetőségek.

A projekt hozzájárul a települések, a kistérség és a régió fejlődéséhez.

 

 

A Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretében Balkány Város Önkormányzata 100%-os támogatási intenzitású vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült

 

A projekt azonosító száma: TOP-3.1.1-15-SB1-2016-00027

A projekt megvalósításának befejezése: 2019.03.31.


SAJTÓKÖZLEMÉNY