Utcanév-változás

Az alábbi képre kattintva megtekinthető Balkány Város Önkormányzata

Képviselő-testületének  211/2012. (XII.19.) sz. határozatának jegyzőkönyvi

kivonata a közterületek átnevezéséről.

kozter
211/2012. (XII.19.)

 

Utcanevek átkereszteléséről döntött egyebek között december 19-i ülésén Balkány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete.

A döntés szerin t a Dobi István utca 2013. január elsejétől Dobó István, a Fürst Sándor utca Erdőskert, a Rózsa Ferenc utca Rózsa, a Sallai utca Ibolya, a Ságvári Endre utca Fő utcára, a Kilián tér Kúria tér lett. A házszámok természetesen nem változtak.

A döntés egy kis utánajárással párosul, ugyanis a megváltoztatott utcákban lakóknak ki kell cseréltetni a személyi igazolványt, a lakcímkártyát, ezeket az okmányokat a Kormánykapuban, korábbi nevén az Okmányirodában, Adonyi u. 2 szám alatt ki kell cserélni.

A TIGÁZ-zal, az E-On -nal kötött szerződések átírásának ügye tárgyalás alatt van, ha lesz döntés, értesítjük a lakosságot. A Földhivatal automatikusan megváltoztatja az utcaneveket.

Az útleveleket, a jogosítványokat, a forgalmi engedélyeket szintén a Kormánykapuban írják át, arról nincs információ, hogy ezért kell-e fizetni, vagy ingyenes lesz, mint a személyi igazolvány és lakcímkártya átírása.

A átnevezett utcákban működő cégek bejegyzését a Cégbíróság ingyen elvégzi. A működési engedélyeket az Önkormányzati Hivatalban automatikusan átjavítják. A kisvállalkozók telephelyének új címre írását is a Kormánykapuban intézik.

Az átírásokkal kapcsolatos ügyintézés folyamatos, de az a praktikus, ha a lakosság és a vállalkozói szféra is minél hamarabb elvégzi a szükséges módosításokat.