Beszámoló – Sport és Egészségnap Balkány Városban

A beszámoló megtekintéséhez kattintson ide..

Beszámoló

a „Sport és Egészségnap Balkány Városban” elnevezésű rendezvényünkről

 

 

2013. szeptember 07-én-én első alkalommal került megrendezésre a balkányi Sport és Egészségnap, amikor egyúttal városunk születésnapját is ünnepeltük.

Az ingyenes családi rendezvényen a szórakozásé és az egészséges életmódé volt a főszerep.

A kezdeményezés egyik legfontosabb feladata, hogy felhívják a lakosság figyelmét a mozgásra, a helyes táplálkozásra és az orvosi vizsgálatok fontosságára is. A szűrővizsgálatok célja pedig az, hogy az eddig fel nem ismert betegségekre fényt derítsen, mivel ezáltal lehet a leghatékonyabban, és a leggyorsabban kezelni a kialakulóban lévő betegségeket.

Ezen a napon egészségügyi kivizsgálásokon vehettek részt az érdeklődők, mindezt teljesen ingyen és szórakoztató programokkal kísérve. A Rákóczi téri patika munkatársai az egészségügyi sátorban várták a látogatókat, ahol ingyenes egészségügyi szűrő vizsgálatokon vehettek részt. Vérnyomás -, vércukor -, koleszterin szint mérésével segítettek a helyes életmód kialakítást. Gyógynövény-bemutató és gyógytea-kóstoló színesítette a programot.

A pavilonoknál helyet kapott a dohányzásról való leszokást segítő tanácsadás és a lisztérzékenység mérése is.

A rendezvény az egész család számára nyitva állt: a színpadi programok mellett a kisebbeket játék, kézműves sarok, arcfestés várta, a felnőtteknek pedig fitnesz, és ismeretterjesztő előadások nyújtottak kikapcsolódást. A kicsik és nagyobbacskák a kézműves sátorban próbálhatták ki kreativitásukat, és készíthettek szebbnél szebb ajándékokat. A bungee trambulinon gumikötelekhez rögzítve, biztonságos körülmények között ugrálhattak a gyermekek, sőt a felnőttek is!

Lehetett falra mászni, csocsózni, póni lovagolni, íjászkodni. A sportpályán kispályás futball kupák, játékos vetélkedők zajlottak.

 

A program különlegessége tehát, hogy a könnyű kikapcsolódás mellett hasznosan tölthették el ezt a napot az idelátogatók.

A rendezvény célja a sportolás, az egészségtudatos életmód népszerűsítése az ifjúság és felnőtt lakosság körében, a figyelem felhívása a prevenció fontosságára. A szabadidő hasznos eltöltésének elősegítése hagyomány-teremtési szándékkal.

A korán ébredők láthattak a lovas pályán fogathajtást, és találkozhattak Balkány legerősebb emberével. Ezt a dicső címet egy kemény versengés győztese érdemelhette ki.

A városi sportcsarnokban zajlott 6 ország, közel 400 versenyzőjének részvételével a II. ÖSSZETARTOZÁS CELLSPAN KUPA BALKÁNY NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS BIRKÓZÓ GÁLA.

A színpadi program 13 órakor vette kezdetét. Láthattunk cigánytáncot a Hagyományőrző Roma Tánccsoport előadásában. Felléptek óvodásaink, iskolásaink.

Baptista Szeretetszolgálat Fogyatékkal élők Intézményének ellátottjai egy kedves műsorral kedveskedtek nekünk.

Ezután a mozgásé volt a főszerep.

A sportnap egyik látványosságát a Kangoo Jumps bemutató jelentette. Ez az új keletű sportág eléggé megerőltető, egy fél órás bemutatót láthattunk a színpadon. Profi edző irányításával helyi amatőr nagylányok kapcsolódtak be a tornába.

A TDANCE Táncstúdió Zumba Fitness bemutatója osztatlan sikert aratott fiatalok, idősek körében egyaránt. A nagy népszerűségnek örvendő zumba sok embert csábított mozgásra.

Láthattunk divatbemutatót, mazsorett-bemutatót, megcsodálhattuk a Kállai Kettős néptáncegyüttest.
Az esti órákban a színpadon a Desperado és az Irigy Hónaljmirigy szórakoztatta a „nagyérdeműt”.
 
A napot Tűzijáték zárta.
 
A fotódokumentáció I. részének megtekintéséhez kattintson ide..
 
A fotódokumentáció II. részének megtekintéséhez kattintson ide..