„Nem csak a húsz éveseké a világ”

B E S Z Á M O L Ó

a „Nem csak a húsz éveseké a világ”- Nyugdíjas Találkozóról

 

2013. szeptember 07-én városunkban a Balkányi Nyugdíjas Klub Egyesület szervezésében „Nem csak a húsz éveseké a világ” elnevezéssel NYUGDÍJAS TALÁLKOZÓT szerveztünk a kistérség nyugdíjas klub tagjainak.

A meghívottak között volt Szakoly, Szabolcs, Rakamaz, Nyírtura,Geszteréd, Nagykálló,  Biri,Kállósemjén települések nyugdíjasai. Természetesen a vendégvárók a Balkányi Nyugdíjas Klub Egyesület, valamint a balkányi Városvédők Egyesületének tagjai sem maradtak távol a rendezvénytől. A megérkező vendégeket a helyi nyugdíjas klub tagjai, valamint a balkányi Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda dolgozói fogadták.

A nyugdíjas találkozó helyszínéül szolgáló Művelődési Házba lépve ízlésesen megterített asztal fogadta a vendégeket, amelyen nagyon finom házilag készült ételek sorakoztak. Megtalálható volt az asztalon a kapros dübbencs, mákos buborék, pirog és a csavart tészta. E nagyon finom, adalékmentes, egészséges ételek nagyon hamar elfogytak, mondhatjuk, hogy mindenkinek nagyon ízlett, amelyet az óvoda dolgozói készítettek.

A vendégeket Pásztor Lászlóné a balkányi Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda vezetője, majd Réti Béla Gábor a Balkányi Nyugdíjas Klub Egyesület vezetője és Pálosi László Balkány Város polgármestere köszöntötte.

A köszöntők után a balkányi Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda Bóbita néptánc csoportjának tánca következett. A kis néptáncosokat Molnár Zoltán tanát úr követte, aki a városunk múltját és jelenét mutatta be.  Balkány történetének megismerése után a kulturális műsoroknak adtuk át a színpadot.

Az első bemutatkozó produkció a vendéglátóktól került a népes közönség szeme elé, akik 1995 óta töltik együtt szabadidejük egy részét. A Balkányi Nyugdíjas Klub Egyesület vezetője Réti Béla Gábor. A műsorukban népdalcsokrot adtak elő.

Őket követték Nagykálló nyugdíjasai, a Naplemente Nótakörrel, valamint Horváth Tamás szavalatát hallgattuk meg, majd Bartháné Piroska magán énekében gyönyörködhettünk.  Vezetőjük, Molnár Ferenc. Geszteréd nyugdíjasai nótacsokrot és nyugdíjas dalokat, valamint Marozsán Jánosné az asszony kórushoz írt saját versét adta elő. A nyírturai vendégeinktől Gondos Lajosné egy verset mondott, majd egy nagyon szép dalcsokrot hallhattunk.

Kállósemjén Arany Alkony Nyugdíjas Klub tagjai élete igen mozgalmas, hiszen nagyon sok helyre járnak fellépésre, most kedvenc dalaikból adtak elő egy csokorra valót.

Az ebédidő oly hamar eljött, így egy kis időre megszakítottuk a műsorok bemutatását, és az ebéd tálalásáig jutott néhány perc egy kis kötetlen beszélgetésre, kávézásra és egy falat pogácsa elfogyasztására. Az ebéd muzsikaszóra indult 12 órai kezdettel. Szépen, ízlésesen megterített asztal várta a vendégeket. A polgármester úr pohárköszöntője után megkezdődött a finom ebéd felszolgálása, amelyben szintén a balkányi Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda dolgozói segédkeztek. Közben szólt a „Jó ebédhez szól a nóta”, amelyet Kállósemjénből  érkező zenészek szolgáltattak. A zenészek olyan jó hangulatot teremtettek, hogy a vendégek egymás után álltak fel táncolni. Nagyon jó hangulatban fogyasztottuk el a finom húslevest, rántott szeletet, rizs körettel és savanyúsággal. Az ebédet még egy kis tánccal fejeztük be és jó hangulattal folytattuk a kulturális műsor második részét.

A délutáni műsor fellépői Szakoly, Szabolcs, Rakamaz és Biri település nyugdíjasai. Az itt fellépők is csodálatos hangulatot teremtettek.

A műsor befejező részében Réti Béla Gábor a Balkányi Nyugdíjas Klub Egyesület vezetője egy kis ajándékkal kedveskedett a résztvevő csoportok vezetőinek, majd közösen elénekeltük a nyugdíjasok dalát.

Ezzel fejeződött be a ”Nem csak a húsz éveseké a világ”- Nyugdíjas találkozó.

Úgy érzem nagyon jó hangulatban, sikeresen telt el ez a nap. Vissza jelzések alapján, „ilyen jól megszervezett, lebonyolított találkozón még sohasem voltunk”.

 

A fotógaléria I. részének megtekintéséhez kattintson ide..

A fotógaléria II. részének megtekintéséhez kattintson ide..

A fotógaléria III. részének megtekintéséhez kattintson ide..